Pravila o postavljanju tema

kowalsky's picture

Molimo sve korisnike foruma da u naslovima svoje teme što bolje definišu pitanje mogućem pomagaču u vezi sa čim i na šta se konkretno odnosi njihovo pitanje . To znači da naslovi tema,  poput: 'Hitno', 'Pomoć', 'Zadatak', 'Ne razumem', 'Molim vas' itd. nisu prikladni. Naslovi tema mogu biti npr: "Stereoizomeri", "Neorganska stehiometrija", "Gasni zakoni", "Analitička hemija" itd.
Zabranjeno je:

  • Postavljanje tema istog sadrzaja 2 ili vise puta.
  • Pisanje naslova i sadržaja velikim slovima
  • Postavljanje više od jednog zadatka po postu
  • Nepoštovanje pravopisa
  • Vređanje
  • Postavljanje više od tri tema dnevno

Nepoštovanje navedenog može da rezultuje brisanjem teme/tema bez obaveštenja i obrazloženja. Nepoznavanje ovog pravila ne isključuje nikog odgovornosti da ih i ne poštuje, s obzirom na to da je istaknuto na vrlo vidnom mestu.

Ova mera se sprovodi da bi se:

  • Omogućila veća preglednost samog foruma
  • Pomoglo mogućem volonteru, da zna koje teme da gleda i gde može da pomogne

Pre nego što postavite temu bilo bi dobro da razmislite koji naziv bi na najadekvatniji način opisao ono što vi pitate. Dakle. ukoliko zadatak počinje sa.: Koliko g 98% sumporne kiseline je potrebno za neutralizaciju 25 ml NaOH koncentracije...... naziv svakako ne može biti VI grupa periodnog sistema elemenata! Najadekvatniji naziv bi bio: Zadatak iz stehiometrije ili u krajnjem slučaju neutralizacije. Većina vas u zbirci pronadje zadatke ovog tipa u odeljku gde se obradjuje reaktivnost elemenata po grupama kao i jedinjenja koja ti elementi grade. U tim delovima se nalaze u najvećem broju zadaci iz stehiometrije! Ukoliko date pogrešan naziv temi koju ste otvorili vi ste u isto vreme demonstrirali elementarno nepoznavanje gradiva. Sve najbolje!

Jove's picture

Mrzim kada mi se postave ovakva pitanja, pitanje glasi bas kao i naslov "Borov i Radefordov atomski model" da ali sta sa tim, to nije pitanje... Zanima me sta bih mogao sve da napisem na ovo "pitanje" posto nzm sta se tacno trazi, pa bih zeleo sve da napisem i odgovorim, kako bih imao tacan odgovor...

Alastor's picture

Može li post da se edituje? Ili nema te opcije ili je ja ne vidim.

Acetofenon's picture

Nema te opcije. Trebalo bi da je dodaju, msm ne kapiram što je nema...

zmajic's picture

na osnovu zapreminskog udela kiseonika u vazduhu i gustine vazduha odredi koliko je maseni udeo kiseonika. Uzeti da je gustina vazduha pri normalnim uslovima 1, 275 a zapreminski udeo kiseonika u vazduhu 21%. 

Molim vas pomozite

Predrag Milosevic's picture

Pogledajte pitanje "Kristalohidrati zemnoalkalnih metala" od Ema K...dole ispod...zadnje njeno pitanje je identicno...i tu sam dao odgovor odgovor....