Da li sam ja lud ili mi MUP pakuje nesto sto nisam imao

Luka43's picture

Nasao sam se u velikom problemu jer su u upravi kriminalisticke policije NKTC uradili pogresno analizu supstance koju sam imao, naime radi se o tome sto su supstancu ispitivali GC/MS  metodom, za GC/MS metodu sam pronasao zasto se iz prstena gubi OH tj ceo prsten ( Temperatura)
Sada cu vam pokazati molekule gde je doslo do zabune:
Ovaj molekul sam ja imao i on je legalan

A oni su utvrdili da sam imao ovaj nelegalan:

Zbog temperature gasne komore izgubio se desni deo molekula tokom analize.

 

Ali nije mi jasno kako je njima ATR metoda kao i infracrvena spektrofotometrija sa furijevom transformacijom pored GC/MS mogla da da pogresne analize.
Neke studije koje sam citao i koje su verodostojne na sudu preporucuju LC/MS OR INFRARED SPECTROMETRY OR NUCLEAR MAGNETIC TOTAL RESONANCE. Izvinite na velikim slovima.
Ja sada imam samo papir koji se zove zapisnik o vestacenju, ali u njemu nemaju dijagrami, nemaju detalji pri kojoj temperaturi je radjeno, vec samo naziv metoda.

Sta mi vi predlazete posto sam dobio preporuku za vas jer ste ipak najozbiljniji forum koji se bavi hemijom i koji mozda moze resiti ovaj problem. Ocigledno u svakoj od ovih metoda se gubi OH zbog cega nikako ne mogu da dodjem do zakljucka, da li su samo prepisivali ili hteli da mi napakuju da je nelegalno nadam se da cu saznati sa vama!
I ako znate, recite mi molim Vas da li ja imam pravo da trazim celokupni izvestaj iz laboratorije a ne ovako da moramo da nagadjamo sta im tamo stoji na polici?
Ja sam jutros zvao MUP-NKTC i hemijski tehnicar mi je rekao da samo advokat sme da zove a advokat mi je trenutno na putu!
Sta vi predlazete, koje je vase misljenje?
Ja sam 100 posto siguran da sam imao onaj gore molekul, vise od godinu dana, mozda je vremenom i kod mene poceo malo da se raspada posto nije stabilan ali nestao nije to znam.

Oh, pomagajte,svako vase misljenje i savet nada vise!